dinsdag 16 maart 2010

15 diploma´s

13 maart jl. was een hoogtepunt voor NETS. 15 mensen ontvingen hun diploma. 7 voltijdstudenten en 8 afstandsstudenten van de afdeling van Willem-Henri. Op de slideshow ziet u onder andere Tuhafeni Hailongo. Hij is een van de nieuwe krachten in Willem-Henri’s team. Hij was eerst visserman in Luderitz, een vissersplaats in het uiterste zuidwesten van Namibië. Op een gegeven moment kwam er een rondreizend evangelist langs in Luderitz die de vissermannen het evangelie in hun eigen taal, het Oshindonga, uitlegde. Tuhafeni werd geraakt en kwam tot geloof in Jezus. Hij kreeg het verlangen een visser van mensen worden. Daarom wilde hij theologie gaan studeren en Tuhafeni schreef zich in bij NETS. Een verhuizing naar Windhoek volgde en hij studeerde 4 jaar theologie.
Zaterdag 13 maart ontving hij zijn bachelors graad in de theologie. Sinds begin van dit jaar werkt hij in het noordwesten van Namibië als coördinator voor het NETS afstandsonderwijsprogramma, de regio waar Tuhafeni oorspronkelijk vandaan komt.


Een andere student is Rashidi Mpelo.
Hij is geboren in de Kongo. Door de burgeroorlog in zijn land zwierf hij als vluchteling door heel Afrika en kwam in een vluchtelingenkamp in Namibië terecht. Er was weinig te doen in dat kamp en hij begon aan een NETS afstandscursus, de zgn. overbruggingscursus die je kunt volgen om toegang te krijgen tot het voltijdprogramma van NETS. Hij voltooide de cursus en is nu fulltime student.

3 opmerkingen:

  1. Prachtige foto,s heeft Rashidi Mpelo nog een studie beurs kunnen krijgen, groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi WH&D,
    wat bijzonder en fijn om alle bekenden te zien en dit te lezen!!
    Mooi, zo bouwt onze God Zijn koninkrijk!
    Soli Deo Gloria.
    Allen de hartelijke groeten en liefs, Nellie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi Ditteke en Willem-Henri,
    Feliciteer Rashidi van mij. Een prachtig resultaat voor allemaal.
    Groetjes Monica

    BeantwoordenVerwijderen