zaterdag 26 maart 2011

De kracht van water



Het blijft maar regenen. Gisteren, vrijdag 25 maart, vielen er onverwachts voor maart zeer zware regenbuien. Dit maakte dat het Avis stuwmeer (zie bovenste foto) gisterenmiddag plotseling overstroomde. Onderaan onze zijstraat, de Schanzenweg, stroomt de Klein Windhoek rivier. Buiten het regenseizoen is deze rivier droog en kan je er doorheen rijden. Tot gisterenmiddag 1700h was er vanwege het regenseizoen een klein stroompje. De stuwdam stroomde over en in een mum van tijd kwam er een enorme water- en modder vanuit het Oosten door de Klein Windhoek rivier. De rivier was opeens meer dan een meter hoog en twintig meter breed. Een onfortuinlijke automobilist werd door het water verrast. Zie boven hoe zijn Land Rover vast zit in een gat wat het water in de weg geslagen heeft. Een oude brandweerwagen was na een half uur in staat het wrak te bergen. Dit koste zoveel kracht dat de brandweerwagen zich ingegraven had.
Kortom onderschat nooit de kracht van water! Verbazingwekkend is dan ook de diverse bouwprojecten in deze rivierbedding. Nabij de Avisdam zijn complete muren van huizen weggespoeld. Een woestijnland moet ook met water leren omgaan.

2 opmerkingen:

  1. Hoi,
    Ja, vorige week stond er een column over 'gewoon water' in de krant. We hebben het nodig, maar het kan ook zo vol gevaar zijn...
    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede avond Willem-Henri,Ditteke en Marc. Volgens de berichten hier is het weer nu aan merkelijk beter bij jullie we zijn benieuwd hoe we het d.v in juni aan treffen dit ook in vergelijking met November 2009, groetjes Pa en Ma.

    BeantwoordenVerwijderen