maandag 6 oktober 2008

Kennismaken



Willem is inmiddels zijn tweede werkweek in gegaan bij NETS. Het bevalt hem tot op heden wel goed, hij heeft even de tijd om zich in te werken.
We hopen eind oktober / begin november voor ca. 2 weken naar het noorden van Namibië te gaan om het werk daar te bekijken. Hier werkt een collega van NETS, afkomstig uit Australië, die het afstandsonderwijs in het noorden begeleidt. Ons bezoek daar wordt naar verwachting gecombineerd met een PR-werkbezoek van Jaap v.d. Ham van de GZB.


MacDonald uit Zimbabwe

We hebben inmiddels een aantal fijne kennissen opgedaan. We hebben met 2 NETS collega's en aanverwanten gedineerd. Beiden zijn ook afkomstig uit Australië.
Verder wordt onze garage bewoond door een Zimbabwaan, de persoon die op het huis paste toen de familie van Dam vertrok. Hij is een vriend van de familie van Dam. Hij heeft zijn gezin in Zimbabwe achtergelaten om hier geld te verdienen. Hij wilde in ruil voor gratis accomodatie onze tuin bijhouden. We vinden het ook wel gezellig iemand in de buurt.


Aurelia

We hebben we een huishoudelijk werkster, een hele leuke vrouw. Ze heet Aurelia, is voor de 2e keer getrouwd en heeft in totaal 6 kinderen. Ze is hoogzwanger, ze hoopt in november te bevallen. Dus ze zal al gauw weer een tijdje uit de roulatie zijn (3 maanden is voorgeschreven hier). Ze had samen met haar man voor God gedanst en halleluja geroepen, omdat ze bij ons mocht werken. Ze woont in een huisje van zinken platen in de krottenwijk hier (zie foto)en iedere Namibische dollar extra is welkom. Ze hebben daar geen stromend water en geen electriciteit. Toen ik vroeg hoe ze dat s avonds met licht doen, zei ze: kèrse (kaarsen). Mooi dat Afrikaans. Blank en zwart spreekt dat hier. Zo zie je dat je op deze manier ook al een stukje armoedebestrijding kunt doen door werk te verschaffen.

Verder hebben we leuk contact met de buren, blanke Zimbabwanen. De buurman zit in een overkoepelend orgaan van organisaties die zich bezig houden met armoedebestrijding. Zo kan hij ons een beetje inwijden in de ontwikkelingswereld. De buurman noemt Namibië Afrika voor beginners. Ik denk dat hij wel een beetje gelijk heeft.

We hebben inmiddels ook een auto gekocht die we deze week hopen te krijgen.

4 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Leuk dat jullie een blog ter medeleving hebben gecreëerd.

    Groejtes,
    Rembrand

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Willem Henri en Ditteke,
    Dit is erg leuk! Ik lees graag mee.
    Groetjes,
    Eveliena

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi allebei,
    wat een leuke site is het geworden!
    Erg leuk om mee te lezen.
    Alvast 2 fijne weken gewenst, een goede reis en fijne ontmoetingen. Leuk dat jullie Jaap waarschijnlijk ook zullen ontmoeten!
    Warme groetjes, vanuit het koude NL,
    Nellie.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goedemorgen,
    nu lukt het wel om een bericht te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen