donderdag 27 november 2008

NETS Car



De blauwe auto is de afgelopen acht jaar gebruikt door NETS voor het theologisch afstandsonderwijs. Het is een in Zuid-Afrika gebouwde Toyota Condor. Een hier populaire wagen die een mix is van een SUV en een MPV, maar helaas niet het beste uit twee werelden: geen vierwielaandrijving van een SUV en geen opklapbare stoelen van de MPV. Milieu of veiligheid waren begrippen die nog moesten worden uitgevonden toen de Condor op de tekentafel lag. Desondanks heeft hij NETS 160000 km doen reizen tegen een verbruik van een op acht. Daar de benzine hier 60 eurocent kost, zou een Nederlander niet wakker liggen van het verbruik van de Condor. Hier moeten we echter op de kleintjes letten. Daarnaast vertoonde de Condor de laatste tijd veel gebreken: lekke uitlaat, kapotte schokbrekers, losse gordels, een lekke band en een versnellingsbak die bijna niet meer in zijn achteruit te krijgen is. Ditteke zag een Nissan Grand Lavina staan en zei: dit is wat voor NETS. De volgende morgen ging Willem-Henri met collega Sebastian kijken naar deze Nissan. Helaas bleek deze verkocht te zijn. Het leek zo perfect te passen: een MPV met zeven zitplaatsen, een verbruik van een op veertien en demo uit 2008 met nog maar 9000 km op de klok.
Tot we een week later een telefoontje van Katira de verkoper van Pupkewitz Megamotors kregen "De Nissan is weer beschikbaar".
Normaal willen garages geen auto's inruilen die ouder zijn dan vijf jaar, want dan worden ze niet meer door de bank gefinancieerd. Pupkewitz wilde dat wel doen en zo kregen we een redelijk goede prijs voor onze ruim acht jaar oude auto.
Ik probeerde nog wat extra's te versieren. Daar wilde Katira niet aan: "Herero's onderhandelen niet." Het is maar dat ik het weet.

2 opmerkingen:

  1. Wow, wat een mooie auto! Ook fijn dat ie wit is, bij jullie temperaturen, al zie ik dat jullie nu heel wat regen hebben...
    Groetjes, Nellie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hopen dat deze auto de komende jaren voor Nets een veilig vervoer middel mag zijn

    BeantwoordenVerwijderen