woensdag 3 december 2008

Sporten in Windhoek



Ditteke en Willem-Henri zijn al een tijdje op zoek naar een geschikte manier om de conditie op niveau te brengen. Willem-Henri gaat diverse malen per week op de fiets naar het werk. Maar meer afzien mag. De eerste poging was in september een bezoek aan de Municipal Swimmingpool in de wijk Olympia. Dat zag er prachtig uit: een 50 m wedstrijbad. Willem-Henri kocht gelijk een maandabonnement, kleedde zich om en dook het zwembad in.... Dat viel zwaar tegen. Ondanks een buitentemperatuur van 33 graden was het water ijskoud: 18 graden celcius. Door de grote diepte: 4 meter en de windval is dit zwembad volgens de badmeester altijd koud. Daar je voor wedstrijdzwemmen een temperatuur van rond de dertig graden nodig hebt, is een buitenzwembad geen optie. Van het abonnement heeft Willem-Henri nooit gebruik meer gemaakt. Gelukkig hebben we nu een verwarmd binnenzwembad gevonden. Vrijdag gaan we proefzwemmen om te kijken of een abonnement een zinvolle investering is.
Ondertussen gaan we regelmatig hardlopen: heuveltje op en heuveltje af.
Willem-Henri is inmiddels twee keer wezen trainen met de Windhoek Harriers: de plaatselijke hardloopvereniging. Zie de foto's

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé sportievelingen,
    Wat leuk om te lezen.
    Ik voel me wel stijfjes hoor, zwemmen doe ik zelden, maar.......gelukkig zit ik wel bijna dagelijks een poosje op de fiets, hopelijk telt dat ook mee als sportiviteit(!)

    BeantwoordenVerwijderen