dinsdag 11 mei 2010

NETS op locatie in het Noorden

Van 7 tot en met 10 mei was er een belangrijke nieuwe ontwikkeling in de geschiedenis van NETS. Voor het eerst was er een NETS Word Alive conferentie in het Noord Westen van Namibië. Ongeveer 100 deelnemers bestudeerden samen het Johannes Evangelie. Willem was met vier NETS studenten en een medewerker afgereisd naar het hoge Noorden (700 km enkele reis). Samen met het lokale NETS-team organiseerden zij de conferentie. Inschrijven voor de conferentie
Broodjes klaarmaken
Pastors forum

Deze conferentie werd gecombineerd met een afstudeerplechtigheid voor afstandsstudenten van NETS. In het conferentiecentrum van de Lutherse kerk in Ongewediva studeerden 18 studenten af. Deze studenten zijn begeleid door Willem's collega's David Greeff en Tuafeni Hailongo. Studenten uit allerlei kerken en lagen van de bevolking ontvingen uit de handen van David en Willem het fel begeerde NETS certificaat.
Toespraak aan de afstudeerders namens NETS
Een van de studenten was de Anglicaanse predikante ds. Elevina Michael uit Eenhana. Gedurende haar studie kwam ze met vier van haar gemeenteleden wekelijks bij elkaar om samen de NETS cursus te bestuderen. Zij en enkele van haar groepsleden studeerden af. De Anglicaanse predikante ds. Elevina Michael (links) met haar gemeenteleden.

De volgende dag was er opnieuw een afstudeersessie. Dit keer in de gevangenis van Olunu in Ondangwa. 6 NETS-studenten kregen hun diploma. De plechtigheid werd gecombineerd met de gevangeniskerkdienst. In een kleine kerkzaal zaten bijna 400 mensen samengepakt. 5 studenten studeerden af in de normale NETS-leiderschapscursus.
Een student, Thomas Taddeus Kambaho, ontving zijn propedeuse van het Degree programma van NETS. Hij heeft gedurende 3 jaar iedere nacht 6 uur gestudeerd. Dat deed hij bij het lamplicht in de toiletten. Overdag had hij de rol als geestelijk leider van de gevangenen. Hij evangeliseert, hij bereidt mensen voor, zodat ze aan een NETS-cursus kunnen beginnen. Soms doet hij zelfs alfabetiseringswerk, zodat medegevangenen zelf de bijbel kunnen gaan lezen. God gebruikt iemand die voor 20 jaar in de gevangenis is gestuurd op een wonderbaarlijke manier! Thomas Taddeus Kambaho krijgt zijn certificaat Thomas Taddeus Kambaho

1 opmerking:

  1. hallo Willem Henri en Ditteke,

    Ik werd naar jullie site verwezen door m'n moeder. Zij heeft de fotoprijs van jullie gewonnen. Ik zag dat jullie samenwerken met David en Allisan, leuk, want we hebben vlak bij hen gewoond in Ongwediva. Bekende plaatjes dus.

    We zitten nu in Whk - wel koud hier - maar het bevalt wel. Misschien kunnen we elkaar een keer ontmoeten.

    Groeten Esther van Tellingen

    BeantwoordenVerwijderen